Мапа порталу

Забезпечення Миколаєва водою: під час позачергової сесії депутати внесли необхідні зміни до рішень міськради

Сьогодні, 13 травня, відбулось позачергове засідання сесії Миколаївської міської ради.

Як повідомив міський голова Олександр Сєнкевич, необхідність скликання сесії була обумовлена прийнятими рішеннями Кабінету Міністрів України щодо забезпечення Миколаєва питною водою. Минулої сесії депутати ухвалили кілька питань, пов'язаних з будівництвом нового магістрального водогону з Нової Одеси. Цього разу треба внести певні зміни в назви, щоб вони відповідали прийнятому Кабміном рішенню.

«З нашого боку все має відбуватися терміново і в такому незвичному режимі», - пояснив Олександр Сєнкевич.

Так, депутати мали внести зміни в рішення до програми соціально-економічного розвитку міста, до бюджету Миколаєва, а також до рішення про визначення замовника будівництва.

Попередні назви проєктів «Нове будівництво магістрального водогону м. Нова Одеса - м. Миколаїв для забезпечення водою міста Миколаєва у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції, Миколаївська область. Ділянки 1, 2, 3, у т.ч. проектно-вишукувальні роботи та експертиза», пропонується замінити на: «Нове будівництво водозабору з р. Південний Буг (м. Нова Одеса, Миколаївська область) та магістрального водогону для забезпечення водою м. Миколаїв у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних із знищенням Каховської гідроелектростанції, Миколаївська область, I, ІІ, ІІІ ділянки».

Що стосується програми соціально-економічного розвитку, проєктом рішення передбачається уточнити назви ряду пунктів та викласти їх в новий редакції, а також доповнити пунктом щодо реконструкції Жовтневого водосховища.

В рішення про бюджет міста вносяться зміни щодо назви трьох водогонів та додається реконструкція Жовтневого водосховища з виділення на нього 330 тисяч гривень шляхом перерозподілу в межах лімітів управління капітального будівництва.

Щодо рішення про визнання замовником будівництва, аналогічно попереднім, внесення змін обумовлено змінами до постанови Кабміну та необхідністю приведення у відповідність назв об'єктів будівництва водогону для забезпечення водою Миколаєва. Також пропонується додати ще один об'єкт — реконструкція Жовтневого водосховища.

Всі три рішення були одноголосно прийняті під час голосування.

Мер подякував депутатам за роботу та наголосив, що наразі, коли «м'яч» на території міністерств нашої держави, вони зможуть прискорити процес забезпечення водою Миколаєва.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: